woensdag 30 mei 2012

namiddagje stempels maken

Wat begon met de vraag of Jochen nog eens mocht komen spelen, eindigde in een laat namiddagje stempels maken met de kids.

van links boven naar rechts boven:
Bloemmetje Stempel van Flore: tekende gras en bloemmetje; sneed heel diep uit en ik en K. deden een heel klein beetje detail afwerking
Boom stempel van Wannes: tekende, sneed en was klaar
ballonnen stempel van Ferre: tekende en mocht niet zelf snijden van de mama, dus deed de mama het maar zelf
Balletsloefjes stempel van K. tekende en sneed helemaal alleen  ;o)
Fototoestel stempel van Toni: tekende en sneed, maar details liet ze aan K over
Juffen stempel voor Juf van Ferre
Vogel stempel van K.
Ik werkte aan nog een stempel, maar die is nog niet klaar. Ook Wannes schijnt de microbe te pakken te hebben... hij maakte voor het slapen gaan nog snel een andere stempel. Deze twee laatste stempels komen nog wel eens op de blog.

Dagje zon, zee, strand....

Maandag waagden we het erop om een 'uitstap' zee.

Het liep niet allemaal van een leien dakje... want de jongste nam 'uitstap' nogal letterlijk en veinsde buikpijn. Na enig getwijfel toch vertrokken tot Ferre in de auto vroeg..."waar gaan we nu stappen?". Toen ik dan vertelde dat we naar zee gingen voor zon, zee en strand, had hij helemaal geen buikpijn meer. hihi de kapoen!!!

We liepen eens over de markt en kochten kippenboutjes en kerstomaatjes voor onze picknick aan te vullen.
Die smulden we lekker op met veel eet-plezier op het strand.

Er werd vanalles gedaan... aan de go-carts kunnen we niet ontkomen als we naar de zee gaan, maar ook

met zand gesmeten


ons werkgerief nagekeken


sierlijk met de frisbee gegooid


gewacht op zijn beurt


geturnd



golven overwonnen

onnozel gedaan!!!


voeten ingegraven

broederlijk gevochten voor de frisbee

schoon foto's genomen


een zandkasteel gebouwd met bewakingsbollen ervoor....

al moeten we eerlijkheidshalve toegeven dat dat van de buren een ietsiepietsie groter was
Genoten!!!!

zondag 27 mei 2012

Heupzakje voor Flore

Vandaag maakte ik Flore haar heupzakje.
Zij koos de stofjes. Buitenste stof heb ik op de markt in Maastricht gekocht. Eigenlijjk met de bedoeling om er voor mij een rok van te maken, maar voor Flore haar heupzakje over ik dat graag op.
Ook het binnenste rode katoentje met witte sterretjes van Stenzo kocht ik op de markt in Maastricht.
Nog snel een fotoshoot gedaan voor het te donker wordt...


Alles kan erin, maar ik denk dat ik nog een tweede moet maken, want als ik het moet wassen... moet ze toch nog een hebben voor alles in mee te nemen!!! Dus er volgt dus nog een en ik denk dat ik voor mezelf ook eentje ga maken.

zaterdag 26 mei 2012

update tuintje en poesjes

t Is al een tijdje geleden dat ik een update gaf.
Zowel het tuintje als de poesjes zijn al serieus gegroeid.



Van de Pluksla uit ons tuintje hebben we al 2 keer gegeten.... Onder andere gisteren tijdens onze eerste barbeque van het jaar. En het rare was dat iedereen de sla heel lekker vond, zelfs de jongste ;o)

Bak 1
de bloemetjes van de kerstomaten plant
onze enorme brocoli plant met peterselie en kroppende sla
(foto wil maar niet rechtop gaan staan)
aardbeitjes in wording
frambozen in wording
 
ons 'gras' waar meer boterbloem in groeit dan iets anders
en onze poesjes:

lekker lui!!!

donderdag 24 mei 2012

prototype heupzakje

Dochterlief moet nu haar medicamenten en zo overal bij hebben. Tot nu heeft ze daar een zakje voor met haar foto op, maar dat blijkt niet handig tijdens het spelen en rondcrossen en zo.
Tijdens de leerkrachten info sessie werd het idee geopperd: een heupzakje. Maar het is wel wat, niet in gewicht maar wel in volume. Een typisch heupzakje is te klein.
Het idee kwam om een patroon van een zakje dat ik laatst maakte wat aan te passen... wat breder wat hoger en wat dieper. En dan op zijn kant...

Dit is het zakje waar ik het beginpatroon van gebruikte.
Omdat ik geen tassenband wou verbrodden, besloot ik voor de eerste keer in mijn naai-leven een proto-type te maken. Dan kon ik ook ineens zien of mijn patroon-aanpassingen ervoor zorgden dat alles er in kon.
Bij de stoffen madammen werkte ik eraan, maar vandaag zette ik de voering erin.

buitenstof: zetelstof koopjeshoek ikea
binnenstof: bollekesstof gekocht bij bambiblauw

Dit prototype zakje wordt een zakje voor mijn stempelmaakgerief.

de pakjes zijn op hun bestemming

Mijn swap met linnen & limoen was dinsdag al ter plaatse en van *Sam kreeg ik gisterenavond al een mailtje.

Nu mag er dus over geblogt worden.

Zoals gezegd vind ik het kiezen van de stof voor iemand anders altijd het moeilijkste. Rood is haar lievelingskleur en wie vind bloemmetjes nu niet mooi... nog een retroknoopje. Een wasspeldenzakje was een subtiele hint die ik met beide handen greep.

Maar door mijn getwijfel, (stel du maar eens voor dat ze dat stofke aartslelijk vindt), stak ik er nog een ritszakske bij onder het motto: ritszakskes kunt ge nooit te veel hebben en een gehaakt bloemmeke.
Gelukkig vindt ze het stofke van het wasspeldenzakske wel mooi!!!

Toen ik de blog van Pay it forward postte, had ik wel een paar dingen in mijn hoofd die ik wel wou verwezelijken. 1 van die dingen was een blogstempel. Na wat speurwerk op de kandidaten hun blog, kwam ik er tegen die zelf stempels gemaakt hebben, dus die vielen af. Bij *Sam zag ik geen stempels en ik weet nog toen ik zelf geen stempels kon maken dat ik dat eigenlijk dolgraag wou. Maar toen ik er dan bestelde bij Karen, ik toch ook eerst weer aan de kinderen dacht, voor ik er eentje voor mijn blog durfde bestellen.
Ik hoopte dat *Sam ook al even droomde van een eigen blogstempel.


woensdag 23 mei 2012

Blij verrast!!!

Ik was het al lang vergeten, maar echt vergeten hee!!!
Dus toen ik de enveloppe in mijn handen kreeg dacht ik aan 2 give-aways die ik recent gewonnen heb.

Toen ik hem open deed, vroeg ik me direkt af wie mij al die mooie prulletjes gestuurd had. Ik moest eerst het tekstje op het kaartje lezen voor het me weer te binnen schoot. Ik heb bij handige An een stukje van haar advents give-away gewonnen. Dat ik het nu krijg is hoop ik een teken dat het wat beter met haar gaat!!!
Het zijn echt kleine schatten allemaal bij elkaar!!! Ik kreeg toen ik het kaartje met het boompje en 'Smile' op ook dirket een smile op mijn gezicht. Ik denk dat ik dringend een stempel moet maken met het woord 'smile ' op Zodat ik die lach kan doorgeven aan al wie ik ooit iets stuur!!!
Verder werd mijn dochter superblij toen ze het briefpapier van de meneertjes en de mevrouwtjes zag. en voor de rest echt allemaal heel leuke dingen, en wat het misschien nog leuker maakte is dat ik het echt niet verwachte haha
Bedankt An!!!

maandag 21 mei 2012

Is het hier stillekes???

Stille waters, diepe gronden hee. ;o)

Het is hier misschien echt wat stillekes, of voel ik mij alleen maar wat stillekes...?
Veel emoties maken mij altijd wat stiller, misschien vandaar.

Maar op creatief vlak is het daarom nog niet stil. Ik zorgde afgelopen weekend voor mijn swap-partner van linnen&limoen. Zij bezorgde mij die mooie magneetjes.
Ze viel eerst uit de boot omdat ze bij mijn Pay-it-forward als 6se in de rij stond, maar de swap die ik voorstelde, was hier zo rap dat ik haar eerste in de rij zette om iets voor haar te maken.
Ik hoop dat ze mijn stofjeskeuze (mijn eeuwige struikelblok) goed vindt en dat ze blij is met wat ze krijgt.

Verder reed ik over en weer tussen school en thuis. Dochterlief ging haar eerste dag terug naar school en daar loslaten niet altijd even simpel is voor eender welke moeder (denk ik), ging ik vandaag kijken hoe ze zelf haar prikje doet en het suiker in haar bloed meet. en de inspuiting van de insuline deze middag ging ik al doen terwijl de juf toekeek...bij wijze van opleiding.
Het laatste lesuur kreeg Flore haar klasje uitleg over diabetes van Marjan, een diabetesverpleegkundige van gasthuisberg. Ik haalde de twee broers er ook bij zodat ook zij weten wat het is.
Na schooltijd was er ook nog uitleg voor alle leerkrachten. De begeleiding van gasthuisberg is echt top.

Tussen 2 bedrijven door , werkte ik ook aan de pay it forward voor *Sam. Ik had zo wel wat dingen in mijn hoofd die ik wou maken voor de pay-it-forward, nu is het gewoon nog proberen van het juiste te zoeken voor alle 5. Ik ben benieuwd of ik daar in geslaagd ben bij *Sam???
Bij deze enveloppe maakte ik niet veel tijd om alles wat mooier in te pakken, de tijd drong... ik moest teug naar school en ik wou de enveloppe af hebben voor ik vertrok zodat ik daarna nog snel naar de post kon 'krossen' om de 2 enveloppes op de post te doen.

Dus *Sam en Linnen&Limoen... er is post onderweg.

Natuurlijk volgen de foto's pas als de pakjes hun bestemming bereikt hebben!!!!

zaterdag 19 mei 2012

onze knutsels van afgelopen week

Jaja, onze knutsels...
In gasthuisberg is op de kinderafdeling waar Flore lag, in het begin van de gang een speelzaal. Toegang voor de patiëntjes. Ouders mogen heel even komen kijken, maar mee knutselen mag niet...snif.
Of ze kunnen er gezelschapspelletjes spelen, video's uitlenen,....

Flore maakte er de eerste dagen van haar verblijf een leuk poesje: isomo bollen, papier mache,verf,...

 
 woensdag en vrijdag maakte ze ook een hondje. Die staat in de grondverf. Omdat hij nog niet droog was, bleef hij nog even daar. Hij wordt volgende week opgehaald door moeke.

Ik hield me bezig met het haken van een vlaggenlijntje, maar dat staat niet op de foto.

Ook maakte ik een stempel van een vlaggenlijntje (waarvan ook geen foto) en een stempel voor een ander kindje dat daar de hele week ook was.
Het vlaggenlijn stempeltje ging richting speelzaal.

vrijdag 18 mei 2012

gedaan met pauzeren!!!!

Dochterlief en ikzelf zijn vandaag naar huis gekomen.... dus de pauze is voorbij.
Bedankt voor jullie lieve berichtjes... het blijft nog even zoeken, maar doordat we heel veel bijgeleerd hebben afgelopen week en doordat we zoveel steun krijgen van mensen rondom ons en van het personeel van gasthuisberg, zien we het veel beter zitten.
Het vertrouwen is er... het komt allemaal goed!

Ondertussen kwamen hier wat pakjes aan... wat het thuiskomen nog aangenamer maakte... ;o)

Het pakje van Dreamstuff waar ik afgelopen week een give away won



Ik stak mijn haaknaalden er direkt in

Verder lag er ook een pakje van linnen en limoen
Ze greep vorige week juist naast mijn pay it forward... dus spraken we af om te swappen. In het ziekenhuis keken Flore en ik samen op haar webshop en we waren alletwee weg van haar 'bos' collectie. We zijn geen echte ringdragers, maar zij vond de perfecte oplossing daarvoor:
Het werden mooie magneetjes van de 'bos'collectie. Dit weekend duik ik even in mijn stoffenkast en maak ik mijn deel van de swap.

Ergens afgelopen week kreeg Flore via mijn mail een mooi hallmark kaartje van joppe met een korte opmerking dat er nog een kadootje ging volgen. Niet alleen Flore was heel nieuwsgierig, maar ik dus ook.
Joëlle kwam even langs toen we nog niet lang thuis waren... en wat voor een leuk kado!!!



een schriftje met poezenkaft uit stof en een mooi omslag waar het schriftje in past, met haar naam!
Zelfs een bijpassende bik...

zondag 13 mei 2012

Pauze en dochterlief

Een kleine pauze is  noodzakelijk. Ik ben samen met dochterlief in het ziekenhuis voor nog wel even. Al zeker tot komende vrijdag. Internet is er dus mailen kan ik, maar foto's uploaden lukt hier niet. En bloggen zonder foto vind ik niet zo leuk.

Even een kleine schets van de situatie. Donderdagavond gingen we naar de dokter met dochterlief omdat ze al een paar dagen uitslag had die maar niet wegging. Ze dronk de laatste tijd nogal veel  en daar dat van de ene op de andere dag begonnen was, maakte ik mij daar toch een beetje zorgen over. Ze was ook vermagerd, 2 kg op 3 a 4 maanden en ze moest veel plassen (ik dacht door het vele drinken). Dat werd dus ook allemaal aan de dokter gemeld.
Er werd bloed genomen en naar het labo gestuurd... Om 23u werden we uit bed gebeld, dat we direkt naar spoed moesten met Flore. Haar suikerspiegel in het bloed was veel veel te hoog.
Diagnose: diabetes

Verschieten dat ge dan doet, nu ben ik al een beetje bekomen van de schok en ben ik vooral fier op de manier waarop dochterlief er zelf mee omgaat!
Ze is een supermeid (dat wist ik al langer hoor)

De komende dagen gaan we hier veel moeten bijleren en daar ik bij haar blijf in het ziekenhuis, ga ik effkens een pauze inlassen.
Ik blijf wel meelezen met alle blogs die ik volg, want tijd zat hier.
En als we terug thuis zijn kan u hier vrij snel terug dingen bewonderen die ik en Flore hier aan het fabriceren zijn tussen de bedrijven door.

Ik weet nu alleen niet wanneer dat zal zijn...

En iedereen die dit leest goed bloggen de komende dagen zodat Flore en ik hier leuke blogs kunnen lezen en mooie dingen kunnen bewonderen hee!!!

dinsdag 8 mei 2012

Pay it forward!!

Post krijgen is plezant, allee als het geen rekeningen zijn en zo...Post zoals deze....

Dus:
de eerste 5 reacties onder dit bericht
sturen mij hun adresgegevens via de mail (zie mijn profiel).
Ik stuur hen in de loop van dit jaar
iets zelfgemaakts
iets groots of kleins,
iets met liefde gemaakt,
iets dat een glimlach
op hun gezicht doet verschijnen.
Om dit geluk door te geven
kun je zelf ook een bericht op je blog zetten
en weer 5 mensen gelukkig maken
met een pakketje van jou via de post,
dat mag, maar hoeft natuurlijk niet...

Ik zag het initiatief bij  
en daar ik het bijna even plezant vind om mensen een pakje te geven, als om er eentje te krijgen; 
doe ik mee !!!

Om mij een beetje op weg te helpem, laat me ook weten wat je lievelingskleur is, misschien doe ik er iets mee, misschien ook niet!!!

gisteren gezien



De poesjes pruts, fruts en pluizebal
 


onze bloeiende clematis

De kinderen hun tuintje

bak 1

aardbeiplant in bloei

bak 2 met daarachter de tomatenplanten die niet echt willen

en in bak 2: de wortelen (toch zeker 12) haha