maandag 19 mei 2014

suikervrije brownies of wat er van overblijft


Binnenkort hebben we hier kommuniefeest
en om het ook leuk te maken voor Flore
vonden we het leuk om te zoeken naar lekkere dessertjes
met zo weinig mogelijk Koolhydraten (KH)

Toen ik eens in de frituur stond met Flore
keek zij wat in de boekjes tijdens het wachten
en vond ze daar een recept voor Brownies met stevia.

Dat hebben we alvast eens uitgetest...

Recept:
voor 12 porties:
225g boter of magarine* 200g chocolade 85% cacaogehalte*50g chocolade 70% cacaogehalte*4 grote eieren op kamertemperatuur* 80g Pure Via Kristalkorrels*  150 g fijngemalen ongepelde amandelen*2 afgestreken koffielepels bakpoeder* wij voegden ook nog 20g gebroken pistache noten toe
Wij vervingen de chocolade door donkere chocolade van damhert

*Verwarm de oven op 175°C. Bekleed de bakvorm (21 op 28cm) met bakpapier
*Laat de boter en de chocolade op een heel zacht vuur smelten (wij deden dit au bain marie)
en vervolgens lichtjes afkoelen
* Roer de amandelen, Pure via en het bakpoeder door elkaar
*Klop ondertussen de eieren heel luchtig gedurende een paar minuten
*Roer de amandelen en de gesloten chocolade door en klop gedurende 1 minuut tot een glad deeg
*Stort het deeg in de bakvorm en bak de brownies gedurende 18 minuten
*De binnenkant van de brownies moet nog een vochtige textuur hebben
*Serveer warm of op kamertemperatuur

Wij rekenden het aantal Koolhydraten uit voor dit deeg
en kwamen op 4g KH/100g Brownie
echt niet veel dus

Flore moet dit dan wel kombineren met koekjes en appel als ze dit eet



1 opmerking: